Feb 8, 2010

Untukmu

Untukmu

Saat kita berpegang erat..
Kita saling merenung satu dan lain.
Aku belai pipimu buat ketika terakhir..
Aku genggam tanganmu seerat mungkin..
Rasa perit takut kehilangan..
Walau hati menangis kita saling tersenyum..
Sama tertawa bicara soal hidup bersama..

Terlalu banyak memori kita..
Sampai tak bisa aku padamkan..
Terima kasih saling kita ungkapkan..
Atas segala penerimaan dan pemberian..
Kerna kita tahu mengapa ini harus kita lakukan..

Kelak bila jodoh kau tiba..
Kau jagalah sebaiknya..
Jangan dienteng setiap perkara..
Begitu juga aku untuk yang bakal tiba..
Aku cuba untuk memberi lebih baik..

Selama ini banyak kita korbankan..
Banyak kita lalui..
Hanya untuk bersama..
Berkongsi cerita suka duka kehidupan..
Walaupun sukar untuk berhadapan.

Walau ia berakhir kini..
Kita bisa jadi teman sampai mati..
Jangan pernah lupa pelajaran hidup ini..
Bekalan buat kita sampai kehujung nanti..

Tiba masa kau beredar..
Kau ucap selamat tinggal..
Aku masih lontarkan "i love you"
tinggal aku sendiri terduduk kaku..
Meratapi tempat kita selalu bersama..

Aku bangun berlalu saja..
Redha pilihan pertama..
Kalau jodoh tidak kemana..
selamat tinggal bangku tidak bernyawa..
kaulah saksi segalanya..

Feb 7, 2010

Bukit Broga

Salam
Sabtu lps kami ke Broga Hill di semenyih..
aku mintak bantuan albar untuk guide kami kesana dan bawak kami naik..dah lame nak g..


jam 3.30 ad,ejam dan min sampai kerumah aku..kami bertolak ke Esso Pandan Indah..albar tgu disana..jam 5 pagi kami sampai di parking kelapa sawit dibawah bukit..kami memulakan pendakian..thanx to albar kerna sudi bawak aku..pape mmg aku cr ko je..haha


lbh kurang 40mnt kami tiba di port..kami stay situ dan jam 8.00pg kami naik ke atas lagi..mmg best kawasan Bukit nie..angin kuat..nyaman sekali..

mmg ramai org kesini pada hari hujung minggu utk mengambil gambar san beristirehat sambil menikmati permandangan matahari terbit dari atas bukit. fuhh..tenang sekali..
video

mula mendaki..


saya surender..haha

subuh












melihat matahari terbit.





lentik sket


naik lagi


kami seronot..haha..

Feb 5, 2010

Basikal + Hidup


Salam.

sedikit cerita psl beskal..aku mmg meminati basikal sejak dari kecil..seumur hidup hy sekali aku dibelikan basikal oleh org tua aku..itu pon x lama..kene curi..tapi aku mmg suka bina sendiri basikal..beli sket2 dan buat...dan aku x penah mampu utk membeli bsikal yg beriban2 setakat nie.belom masanya..

penah pd suatu hari aku sedeh gila sbb parents aku belikan dua bijik basikal baru utk abg dan adik aku..katanya utk aku nnt la..bile dorang blk je..derang punyala eksen..lg2 adik aku..mmg terkilan..haha..

maka oleh kejadian tu aku nekad membina sebuah basikal hasil dr kutip mmber2..boleh la aku ride ngn dorang ptg2.

satu perangai aku dr kecik..mmg aku x suke dok umh..haha..suke jln2..aku akn amik beskal aku n keluar g jauh2..kalau xda kwn..sorang2 je..lpk sana..lpk sini..bila dah form 1 beskal terkubur sbb msk asrama..form 3 buat last basikal bmx..then basikal terakhir hadiah dr abg sulong aku ketika form 5..Mountain Bike..utk aku berulang ke bustop stiap pg..sbb aku kene buang asrama..dr rumah ke bustop adela 3KM cmtuh..so lps solat subuh kne cabut trus ke sana..kalo x terlepas bas.haha..kalakar timetuh...kdg2 smpai sekolah time org dh nk rehat.
then aku mula blk nk wt beskal bile sorang mmber aku faris menyatakan hasratnye utk membeli beskal..dgn segera aku blk dan amik blk mountain bike yg form 5 tuh buat blk jd la beskal oren..sbb nk kayuh je..buruk ke..xda brand ke..aku pedulik ape..jnjji aku ade beskal..
aku x mampu dan aku buat cara x mampu..guna apa yang aku mampu..

maybe ade yg pndang budaya basikal ni suatu trendy dan ada yg menjiwai budaya ini..makan tido berak sume beskal...tapi bagi aku ia sekadar hobby yg boleh menyihatkan dan menghilangkan stress..sambil berbasikal dgr lagu dan meratapi setiap perjalanan dan ragam manusia..

kenapa aku jatuh cinta pada beskal "prewel mati"(kite guna dr kecik kn)..
-bagi aku dia terlalu simple dan asal ada je..
-1 set rim lengkap..cog..saddle..handle..crank dan rantai..
-break ada pada kaki anda..kat situ yang cemas n menyeronokkan..teknik luncur
-menguji kesabaran bila terpaksa melalui bukit..nak xnak kene kayuh..kalau dh x boleh tolak
jela..haha

tp apepun..xpenting beskal ape anda pakai..kemahuan utk kayuh tuh yg kne ada..
kalau dh beli tuh jgn simpan dan skdr kata "aku main beskal gak" tp beskal terperap.. sekali dua je kayuh..bg aku..aku x pedulik pon atas dasar ape korang berbasikal..itu korang punya suka la..dan aku x boleh halang..sbb masing2 ade reason sndiri...dan masa masing2 x sama..setiap masa adalah duit yg menekan kite sbnrnye,,tapi kalau setiap duit adalah masa..bagaimana?

sedikit photoshoot bersama Ejam








impian aku sebuah basikal downhill utk main lasak dan roadbike yg best2 sket la utk aku travel satu hari nnt...dis alll about money n time..

akhir skali..
beskal2 kan diri anda dan selamat beramal..