Aug 22, 2009

Ramadhan 1- 22hb Ogos 09




Salam Ramadhan untuk kalian semua..

Yaa..Ramadhan dtg lg..menjadi kewajipan pada kite sume untuk melaksanakan ibadah puasa..ia terkandung dalam Rukun Islam..tapi harus diingat..kewajipan paling utama jangan ditinggakan..SOLAH..

Cerita pasal 1st day berbuka puasa..aku tinggal berdua je kt umah pada puasa pertama..yang lain semua ada urusan bersama keluarga..so aku teman la Dinie berbuka dirumah sahaja..
jam 6.40 kami ke bazar...mcm2 ada..ramai gila..awek seksi..seksa..pakwa-pakwi..mcm2 ragam manusia..pusing2 last roti john je pilihan utk juadah berbuka aku..Dinie dgn juadahnya..

sampai dirumah azan pun sudah berkumandang..nak bukak pintu..aikk..apsal mcm susah je..try punya try...rupanya..Dinie salah bwk kunci..Akmal yang kunci umah td..sbb aku bg kunci aku kt dia..dia pon dah kuar..

so takda pilihan lain pada waktu berbuka nie..

kami pon berbuka la di depan pintu rumah sambil bersila..hahaha
best pengalaman 1st kami berbuka thn nie..huhu..

Papahal pun..pose jgn x poser rrr..

Aug 16, 2009

Gila-Gila Remaja -- Ride to MORIB


17 Ogos 09
Ops Rimas(Operasi melarikan diri dari kesibukan kota)
Aku telah dikol oleh Pauq jam 6.60ptg.aku masih ondaway dlm train nak ke rumah dr melaka kenduri umh Alien..katanya nak ride..bosan..Ejam juga ada dirumah..aku agak kaged..mau ka xmau..agk penat dgn demam br saja sembuh..tp kerana rndu utk menride moto aku pon mensetujukan diri jela..then Amin dan Din dtg.kami ke Bkt Ampang merehatkan minda..
turun dari sana..kami ke NZ makan..si Amy pulak ondaway..lepak2 punya lepak jam dh pukol 2pg..masing2 kuar idea gile masih x puas nk ride..walaweh..last2..ke Pantai Morib x semene2..
dalam kol 7 kami bergerak balik ke kl..tayar amin pulak buat hal..terkena cebisan besi tajam yg comel..mujurlah 100m dihadapan ada kedai moto baru bukak..kendian kami sarapan pagi di ss2 pj dan balik ke tilam masing2..


begitu tenang tanpa hiruk binguk kota..jauh skali..

hoyee..operasi berjaya

bersiap sedia utk berlepas

bergambar sebelum pulang ke darat..

apa boleh buat..

*terima kasih pada kalian atas gambar2 dari handphone..

tooott..habis..
berita TAMAT..

Aug 13, 2009

SAMUN - Wad Trauma



Salam..
Pada hari isnin bersamaan 10hb kami ade buat bbq sket dirumah bujang..Geng lama umah sewa sume turut serta..
Paan,Nurul..nak dijadikan cerita..Nurul ke rumah Pejal..dan selepaknya beliau disana..

terjadi satu tragedi yg ngeri pada beliau,Pejal dan sahabat sorang lg..
rumah mereka telah dimasuki penyamun seramai 4 orang..

mereka terpaksa bergelut dengan penyamun..
penyamun bersenjatakan parang panjang dan pendek serta kayu..fuhh dasyat..

oleh kerana xnak mati katak mereka pon berlawan..dan akibatnya..
mereka cedera teruk..

Nurul - 30 jahitan kalo x silap..ada urat putus..
Pejal - jahitan
Kawan sorang lagi - jahitan.

dan pada hari rabu kami beramai2 pegi melawat nurul di hospital..
Masyallah..xtahu la apa nak jadi zaman sekarang ni..
Penyamun 3 terlepas dan sorang dapat ..



kami menuju ke spital..










sedih masing2 tgk keadaan nurul..geram pun ada..

Alhamdulillah masih boleh kami bergurau senda..


Nurul menceritakan suasana cemas kejadian tersebut buat kali ke 12...ats permintaan ramai..
sian dia..letih dipaksa bercerita..haha

penyamun tuh masuk macam nie..india katanya..



sume dah clear..kami beransur dulu rul..


Selamat Tinggal bilik trauma...

Semoga kita di jauhi malametaka dan moga nurul dan sahabat lain lekas sembuh..

toooottt..

Aug 2, 2009

Mari Bersenam



Petang tadi aku dan budak rumah g bersenam di titiwangsa..dorang g naik keta dan sambung tugasan senam di sana..aku naik basikal mula bersenam di jalanan dan rehat disana..hehe..
dengan menggunakan kayuhan selamba(perlahan) sambil mendengar mp3..mmg relax dan tenang sekali..huhu

mereka yang terlibat seperti gambar dibawah..
Dinie,Alien,Onie dan Aku

mujurlah si dinie bawak kamera kompak...blh kami bergambar kenangan..haha

onie posing menunjukkan yg dia x penat..

aku pon nak posing..tenkiu onie amik gmbar aku..huhu

Alien pon nak test jugak kayuhan basikal..


dinie wat muke manja plak..

tenkiu basikal bawak aku kesini..

Dinie yang pakai baju happy..alien plak yang riang lebih2..

satu dua dan tiga..aktiviti sihat untuk perut anda..

kumpul tenaga sebelum pulang.
video

TAMAT..